Igna

Facebook: Igna Baens

Even kort mezelf voorstellen…


Ik ben een 30-jarige vrouw uit de Kempen. In maart 2009 kreeg ik te horen dat ik kanker had. Mijn wereld stortte letterlijk in. Het was nochtans een veelbelovend jaar voor me… We waren ons huisje aan ‘t bouwen, we zouden in het najaar verhuizen, ik had een leuke job, kortom, mijn leven was goedgevuld. Tot ik na een periode van vermoeidheid het verdict te horen kreeg. Toen begon een lange lijdensweg van chemotherapie, een zware operatie en radiotherapie. Ondertussen zijn we al een jaar verder en is er vanalles veranderd in mijn leven. Mijn relatie is gestrand, ik woon, tijdelijk, terug bij mijn ouders en vecht nog steeds tegen het k-woord. Deze blog helpt me bij het verwerkingsproces. Ik wil hiermee ook lotgenoten en andere mensen, die te maken krijgen met kanker in hun familie of vriendenkring, een hart onder de riem steken. Steun is heel belangrijk en zo’n gevecht kan niemand alleen…


Ik ben iemand die van het leven houdt, die er steeds voor gaat en vooruit wil gaan in het leven. Ik haat ter plaatse blijven trappelen!


Ik ben directiesecretaresse van beroep.  Ik doe mijn job heel graag!  Voor mijn operatie was ik erg sportief, dansen, lopen, fietsen.  Na mijn operatie, ze hebben mijn linkerlong weggenomen, kan ik al terug wandelen en een beetje fietsen.  Het is mijn droom om ooit  terug op een dansvloer te staan, want dansen is nog steeds iets wat ik heel erg graag doe!  Verder neem ik graag foto's van leuke dingen, kan ik genieten van lekker uit eten gaan, lees ik graag een leuke roman, ik reis graag en blog heel graag!  Ook vind ik het fijn om met mijn vriendinnen iets lekker te gaan drinken in een leuke taverne of danscafé.


Sinds ik ziek ben, geniet ik nog meer van het leven en haal ik de kracht en moed om te vechten uit de vele steun die ik krijg van familie en vrienden.


Sterkte heeft niets te maken met fysieke kracht.  Sterkte komt van een onverzettelijke wil.

Interesses

dansen, lezen, bloggen, reizen, fotografie, uitgaan, wandelen