23-11-10

Wekelijkse chemotherapie

Nu staan er wekelijkse chemo’s op het programma.  Een product dat vooral bij kinderen gebruikt wordt die met mijn tumor ook geconfronteerd worden.  Want mijn ziekte is een ziekte die bij vooral bij kinderen en jonge mensen voorkomt.  De klassieke producten heb ik gehad, dus nu is het tijd voor een ander product.  Enkel is dit product niet terugbetaald.  Het is geen experimenteel product, maar de prof heeft er geen wetenschappelijke resultaten van.  Het product werkt tamelijk goed bij kinderen, maar bij jongere mensen valt dit af te wachten.  Ieder geval, ieder lichaam is ook anders, dus we moeten afwachten wat dit product zal doen en hopen dat het de ziekte tegenhoudt of toch zeker de letseltjes terug verkleind.  Ik vind het erg dat een mens zoiets moet meemaken, maar dat er dan problemen zijn met de terugbetaling ervan, vind ik helemaal erg!  Zo ook met kinesitherapie.  Ik heb nu voor dit jaar nog recht op verhoogde terugbetaling, maar voor volgend jaar wordt mijn kine duurder, want de prof zei me dat ik in alle vakjes ernaast val…  Kun je dat geloven?!  Een mens vraagt niet om ziek te worden en dan wordt je nog eens geconfronteerd met zo’n dingen.  Ik hoop echt dat de overheid, politiekers… - wie nog allemaal, het speelt geen rol - eens goed nadenken over dit alles.  Het is verdorie aan hun om er iets aan te doen.  Er zijn zoveel zieke mensen en als die ook met zo’n dingen geconfronteerd worden als ik nu, dan vind ik dat heel erg, niet  alleen voor mij, maar ook voor hen.  Mijn prof gaat er alles aan doen om toch te proberen dat ik het product terugbetaald krijg.

Voor de pijn krijg ik nu andere pijnstillers, want Dafalgan helpt niet meer.  Al chance dat ik dat wel zo goed als terugbetaald krijg.  De enige bijwerking van deze pijnstillers zijn constipatieproblemen.  Tja, dat heb ik al eens gehad en ik heb er een middeltje voor dat goed helpt.  Ik ga het nog even aanzien, want al die pillen, pfff…  Maar toch zal ik blij zijn dat ik deze kan innemen.  Ik heb niet altijd pijn, maar soms is het toch niet aangenaam om die pijn te voelen.

Commentaren

't Zou niet mogen dat je je druk moet maken over terugbetaling...
Was even schrikken toen ik 't vorige berichtje las,
gelukkig blijf je moedig doorgaan.
Ondanks minder nieuws toch positief blijven is volgens mij al een eerste manier om alles te bestrijden.
Zeker jezelf geen verwijten maken, je doet alles prima,
meer dan prima zelfs
Dikke knuffel
Katleen

Gepost door: Katleen | 23-11-10

Lieve Igna

Inderdaad weer even schrikken he. Ik bewonder je echt om je strijdlust en je positieve ingesteldheid. Je bent een prachtige meid!

Ik vind het ook heel erg dat je je druk moet maken om al die terugbetalingen, we maken dat ook allemaal mee met ons mama. Een herseninfarct is geen ernstige ziekte, dus ons mama heeft ook geen recht op verhoogde tegemoetkomingen, echt erg.

Veel moed de komende weken, we zullen zeker aan je denken.

Liefs Ann, Tim en de kids

Gepost door: Ann | 23-11-10

INGA KOM OP MEISJE LAAT DE MOED NIET ZAKKEN JE BENT ZO'n OPTIMIST EN EEN VOORBEELD VOOR EEN ANDER JE BENT LIEF EN MOOI EENTJE UIT DUIZEND ZO KEN IK JE WIE WEET KOM IK JE WEER TEGEN IN LEUVEN EN KUNNEN WE WEER EEN BABELTJE DOEN IK HOU HIER ONZE CHAREL OP DE HOOGTE VAN WAT JE ZO AL SCHRIJFT MAAR HIJ HOORT HET OOK VAN JE MOEDER OP HET WERK BIJ DE KATOEN NATIE INGA KOM OP WE BLIJVEN ER VOOR GAAN HE TOT GAUW
GROETJES MARIA EN CHAREL

Gepost door: maria | 24-11-10

De commentaren zijn gesloten.