30-11-10

Nieuwe chemotherapie

Morgen is het dan zover.  De start van mijn nieuwe chemotherapie.  Gisteren ben ik nog bij mijn huisdokter geweest en heb ik er met hem nog over gesproken.  Ik had het moeilijk en terwijl we erover spraken, barste ik in tranen uit.  Ik slaap de laatste tijd zo slecht, zei ik hem.  Verschrikkelijk was de nacht eergisteren!  Hoe dikwijls ik niet wakker geweest ben, pfff.  Wakker, doezelen, wakker, doezelen, nog maar eens opstaan, nog maar eens wezzelen of zeggen ze bij jullie ‘wemelen’?!  Enfin, ik slaap de laatste tijd niet meer door.  Ik moet dan opstaan om mijn kersenpitkussen warm te maken, of om te drinken – droge mond door mijn medicatie, of om naar ’t toilet te gaan – waarschijnlijk een gevolg van het vele drinken…  Daarom dat mijn dokter me een lichte slaappil heeft voorgeschreven.  Ik ben daar eigenlijk niet zo voor, ik zeg altijd: “Zoveelste minder medicatie, zoveelste beter.”  Door de chemotherapie krijg je al zoveel stoffen binnen en moet je soms nog medicatie na een kuur innemen, dus ja, ben ik altijd voorzichtig om niet te veel andere medicatie in te nemen.  Maar mijn huisdokter zei me dat ik bijna geen medicatie neem en dat ik echt mijn krachten nodig heb en dat een goede nachtrust belangrijk is.  Gisterenavond heb ik dan voor de 1e keer het pilletje ingenomen en ja, ik heb veel beter geslapen!!  Maar één keer wakker geweest, wat een verademing!  Deze morgen moest mama me wel een paar keer roepen, want je slaapt daardoor wel wat vaster.

Voor de rest voel ik me goed.  Ik heb nu nieuwe pijnstillers voor de pijn aan mijn linkerwand en die beginnen hun werk ook te doen.  Dus ja, ik voel me beetje bij beetje toch wat beter in mijn vel.  Al chance dat het nu een drukke week is, zodat ik minder kan piekeren!  Vandaag voorlopige oplevering gehad van mijn appartement, ja ja, het is bijna zover!!  Eindelijk!!  Zo kan ik me wat optrekken aan deze positieve wending in mijn leven en dit maakt mijn nieuwe chemotherapie wat minder erg.  Ik zit er niet veel mee in om morgen naar Leuven te moeten gaan.  Het is voor mijn eigen goed, ik heb dit product nodig om te leven, dus ik ga er voor 200 % voor!  Het is al een hele geruststelling dat ik morgen mee terug naar huis mag.  Dat is heel anders dan dat je daar 2 of 3 dagen moet blijven.  Ik ga morgen dan ook meer uitleg vragen over de nevenwerkingen en waar ik moet op letten, want ook al ben ik het gewend om chemo te moeten krijgen, het is altijd terug even wennen wat dit zal teweegbrengen…  En ja, elk product heeft zijn eigen bijwerkingen, he.  Maar zoals het spreekwoord zegt: “de aanhouder wint”!

Commentaren

Sterkte voor morgen!
Neem maar een slaappilletje zodat je uitgerust aan je therapie kan beginnen.

Gepost door: corina | 30-11-10

Volle moed er tegen aan morgen. De mensen die achter je staan zijn mensen met een gouden hart zoals jij. Ik vond het super gezellig deze middag. Zo'n momenten koester ik. Dikke knuffel Saskia

Gepost door: SASKIA | 30-11-10

Igna,

Gelukkig dat het positieve weer naar boven komt. Tuurlijk moet jij vechten. Vooral voor jezelf en je schitterende familie, het inrichten van je nieuwe appartement en voor al het moois dat het leven voor jou nog te bieden heeft.

Alvast veel succes gewenst !

Maggy.

Gepost door: Maggy Peeters | 01-12-10

Succes en sterkte voor vandaag!

Gepost door: Elly | 01-12-10

Hey meid

Ik hoop dat alles goed verlopen is vandaag? Ik heb veel aan je gedacht.

Liefs

Van ons allemaal

Gepost door: Ann | 01-12-10

Groetjes
En het beste met de behandeling!

XXX

Gepost door: Ma Elly | 02-12-10

De commentaren zijn gesloten.