03-12-10

Nog meer teleurstellingen…

Waar ik ook erg in teleurgesteld ben, is de gezondheidszorg…  Ik heb volgend jaar geen recht meer op verhoogde kine, maar ik kan dit wel goed gebruiken.  Ik ga naar de kine om de pijn door de druk van mijn letseltje op mijn linkerkant wat te verzachten, alsook om ademhalingsoefeningen te doen, die mijn ene long kracht bij zetten.  Het blazen is in ’t begin altijd zwaar, maar na een paar reeksjes gaat dit steeds beter.  Mijn kine heeft al met mijn prof gesproken over hoe we het gaan aanpakken om verhoogde kine aan te vragen en hij ging het nodige proberen te doen…  Toen ik mijn prof woensdag in dagzaal op de gang tegenkwam, heb ik het hem nog eens gevraagd, maar noppes, ik val uit de boot.  Dat was weer de zoveelste teleurstelling…  Ik weet dat mijn prof ook maar een mens is, maar toch, ik weet het soms toch niet goed meer wat een mens nog moet doen als je ziek bent.  Je wordt met verschillende dingen geconfronteerd waar gezonde mensen niet aan hoeven te denken…  Nu gaat mijn kine mijn huisdokter contacteren om te zien wat we kunnen doen.  Mijn kine is echt een schat van een vrouw!! :-)) Ik kom heel erg graag bij haar en voel me er heel goed bij.  Ik ken haar dan ook al iets langer dan 5 jaar!!

Het nieuwe product dat ik krijg, is misschien ook niet terugbetaalbaar…  Hoe ga ik dit in godsnaam allemaal moeten betalen van mijn ziekte-uitkering?  Alle voordelen van mijn werk zijn weg, geen maaltijdcheques meer, geen 13e maand, een klein bedrag vakantiegeld…  Als ik dan hoor hoeveel de kandidatuur voor België en Nederland heeft gekost voor het WK in 2018, dan word ik ‘boos’ en ben ik enorm teleurgesteld in sommige dingen.  En ik ben zelf een voetbalfan, daar zal het niet aan liggen, ik zie heel graag voetbal, maar als je ziek bent en met zo van die dingen geconfronteerd wordt, dan stel ik me soms wel wat vragen… maar ja, vragen die ook weer onbeantwoord blijven en die het niet waard zijn om er energie aan te besteden, ik weet het… :-/

Ondertussen doet de tamtam in mijn streek ook weer goed zijn werk…  Ik kreeg een telefoontje van onze burgemeester om te vragen of het waar is wat er allemaal weer verteld wordt.  Tja, dan denk ik: “Allee, daar gaan we weer!”  Ik heb mijn blogje en vele mensen volgen me en steunen me.  Dit is heel leuk en ik ben blij dat ik andere mensen met mijn verhaal te doen op de één of andere manier kan helpen, het is voor mij in de 1e plaats verwerking, maar toch blijf ik versteld staan van de tamtam…  Of van reacties die ik lees op de sociale netwerksite ‘Facebook’.  Ik weet het wel, het zijn momentopnames, ik mag er mijn energie niet in steken, ik mag aan sommige statusupdates niet zwaar tillen, maar soms zou ik de ‘negatieve’ mensen eens even met een raket naar de maan sturen…  Misschien heeft Frank de Winne daar nog wat hulp nodig… :-(

Zo kreeg ik een reactie op mijn appartementje van een kameraad: “Igna, die eindelijk nog eens terug in haar nopjes is…”  Dan vraag ik me af hoe ik anders ben?  En of deze persoon me de laatste tijd nog wel kent hoe ik ‘echt’ ben…  Dat vind ik spijtig, heel spijtig, zoals ik het spijtig vind hoeveel echte vrienden een mens maar heeft.  Neem het van me aan, echte vrienden zijn kostbaar, koester deze vriendschappen, want voor je het weet, zijn ze uit je leven…

P.S.: MAYDAY, MAYDAY, negative energy, it is time that I’m going to read in my precious romantic book and then go to sleep… ;-)

Commentaren

Hallo Igna,

Als ik dit allemaal lees, pfff... je bent echt iemand om een voorbeeld aan te nemen. Misschien moet je je inderdaad meer focussen op dingen die je graag zou doen en die je goed aanvoelt en een beetje minder naar de raad van derden (die ongetwijfeld goed bedoeld zal zijn). Je hebt mijn mailtje ontvangen en weet me dus te vinden. Maak er het beste van en probeer inderdaad te koesteren waar je echt van houdt. Geniet van je romantisch boek en hopelijk heb je een fijn weekend. Wellicht komt de Sint ook nog wel eens bij jou langs ;o)

Lieve groetjes
Luc

PS Proficiat met de aankoop van je 'eigen stekje', ik wens je daar heel veel geluk bij. Zo je hulp nodig hebt, niet twijfelen hé...

Gepost door: Lucky | 04-12-10

AMAAI
Dit is zoals het werkelijk kan lopen,en het is al zo kei moeilijk om zo dagelijks te moeten vechten,of liever te ondergaan, wat er allemaal op je levenspad komt!!
Probeer je enkel bezig te houden met al diegenen die het goed
met je menen......(ik spreek van ondervinding hoor).

PS IK hoop dat je terug naar kine kan gaan binnenkort!
Dat werkt helend voor lichaam en geest..... ( spreek uit ondervinding)

Gepost door: Ma Elly | 04-12-10

Ook al zie je het misschien niet Sinterklaas brengt je een pak goede moed en ook wat sterkte in je schoen en
Zeker wat fijne ideetjes voor je nieuwe stekje en lekkers voor in je "bekje" (sorry)!
Nog een fijne sinterklaasdag hé Igna!

Gepost door: Ingrid | 06-12-10

Igna,

Je hebt weer een zware week achter de rug, dat haal ik er zo uit. Ga inderdaad op je gevoel af meid en trek je absoluut niets aan van al wat er gezegd wordt. Doe waar je je goed bij voelt en steek nu al je positieve energie maar in je nieuwe stekje. Het wordt tijd dat je eens beloond wordt en ik ben het er 100% mee eens dat er veel te weinig geld in de gezondheidszorg gestopt wordt. Het is gewoon schandalig dat jouw kine en misschien jouw medicatie niet zal worden terug betaald. Het "project" wereldbeker had vele mensen kunnen helpen.
De moed vooral niet opgeven meisje !

Dikke knuffel uit Averbode,
Maggy.

Gepost door: Maggy Peeters | 07-12-10

Hey Igna, vreselijk hé!
Je bent al ziek en ze straffen je nog ook, vooral op financieel gebied dan! Ik heb geen levensbedreigde ziekte maar ook wel eentje waardoor ik niet kan werken en er ook financieel zwaar onder lijd. Ik ga ook naar een psychologe om het allemaal een beetje te leren relativeren en te aanvaarden, en dat kost me elke keer 40 euro ,waarvan ik niets terugkrijg van de ziekenkas! Allemaal niet logische hé!
Ik hoop toch dat dit je niet zal beletten wat fijne feestdagen door te brengen.
groetjes
christa

Gepost door: christa | 07-12-10

hallo Ingna

druk bezig met het inrichten van je nieuwe stekje? of door weer en wind op zoek naar kadokes voor onder de boom?

je bent wat stillekes precies.... te begrijpen .... maar de moed erin houden hé ook als is het soms moeilijk... je kunt het!!!!

Gepost door: Ingrid | 11-12-10

De commentaren zijn gesloten.