02-01-11

Druk, drukker, drukst…

Menslief, wat een drukte de voorbije weken!!  De feestdagen zijn sowieso al een drukkere periode, maar als je dan nog eens een verhuis gepland hebt, is het nog drukker…  Ik was totaal vergeten dat verhuizen toch wel een hele karwei was!  Al maar goed dat ik veel hulp gekregen heb van mijn familie en van enkele kameraden van papa!  Zij hebben gepoetst, huisraad afgewassen, met meubels liggen sjouwen en kasten terug in elkaar gezet, noem maar op!  Ik ben hen erg dankbaar, want alleen had ik dit niet gekund.  Het enige waar ik nu nog mee bezig ben, is nog wat dozen uitpakken en de kasten inladen, alsook de inhoud van de keukenkasten wat herschikken.  Maar dat doe ik op mijn eigen tempo, want ja, ik ben door de behandeling toch nog heel moe en soms fluit mijn lichaam me dan terug en weet ik dat het tijd is om te rusten! 

Maar naast dit alles, ben ik zo blij en fier op mijn appartementje!!!  Mijn eigen stekje, mijn thuis – in wording, alles nieuw, zo leuk!!  Ik kan er echt van genieten, maar toch is het ook wennen, hoor.  Soms kan ik beginnen piekeren en lopen de tranen spontaan over mijn wangen, vooral ’s morgens en ’s avonds – meestal is dit van vermoeidheid, dan ben ik altijd emotioneler.  Ook slaap ik nog steeds slecht, zelfs met de andere slaappillen van mijn huisdokter.  Ik heb ook wat te veel aan mijn hoofd voor het moment: de verhuis, de chemotherapie, de nakende scan – 26 januari.  Ik merk het ook ’s nachts, ik droom dan de vreemdste, soms erg akelige dingen.  Dingen waardoor ik merk dat ik in mijn onderbewustzijn met vanalles bezig ben. 

Ik probeer wel terug routine in mijn leven te krijgen, nu ik opnieuw alleen woon.  Deze week is het nog schoolvakantie en papa heeft vorige week verlof gehad, maar als iedereen terug werken is en mijn broerke terug naar school moet, moet ik ook zien dat ik een zekere routine heb, waar ik me aan kan optrekken en waardoor ik rusten kan combineren met mijn huishouden.  Mijn huishouden, goh, het woord alleen al – joepie!!  Ik ben heel blij dat ik dat terug kan.  Heel veel kan ik niet, maar de dingen die ik kan, doe ik dan ook.  Wat opruimen, decoreren, koken, naar de winkel gaan, wat tokkelen op mijn pc…  Een wasmachine moet ik nog gaan kopen, dus mama doet voorlopig mijn was, maar het is wel mijn bedoeling om dit ook terug te doen.  Alleen het poetsen en strijken ga ik uit handen geven, zoals ik ook al deed toen ik nog samenwoonde en al ziek was.  Toen hadden we een poetsvrouw via dienstencheques.  Een heel goei poetsvrouw!!  Dat moet ik ook echt uit handen geven, want dat kan ik momenteel niet.  Door de behandeling ben ik erg vermoeid en het is nu allemaal al zo wennen, dat ik het rustig aan wil opbouwen, zo kan het alleen maar meevallen!!

Vandaar dat het wat stilletjes geweest is op mijn blogje, ik heb gewoon de tijd niet gehad om eens even wat neer te pennen.  Elke dag had ik wel iets te doen en ja, ’s woensdags is er dan ook nog mijn wekelijkse afspraak in Leuven voor mijn chemo, dus ja, dat kwam buiten de verhuis er ook nog eens bij.  Maar een nieuw jaar, een nieuw begin, dus ook een nieuw blogbegin!! :-))

Commentaren

Veel succes met je verhuis, langzaam maar zeker zal alles wel op zijn pootjes terrecht komen en ook de routine zal wel te voorschijn komen.Niet te veel ineens willen, op tijd een rustpauze inlassen en dat komt wel goed. We duimen voor 26 jan..
Groetjes Ludo

Gepost door: Ludo | 02-01-11

Heel veel geluk op je nieuwe "eigen" plekje Igna, neem rust, neem tijd en alles valt wel op zijn pootjes!

Gepost door: Ingrid | 03-01-11

Veel succes met je nieuwe woning Igna. Geniet ervan, maar forceer jezelf niet hé!

Gepost door: Elly | 03-01-11

Heel veel geluk in je nieuwe woning. Geniet van elke dag die komt.

groetjes Anja

Gepost door: anja | 03-01-11

Ik ben hier na enkele dagen blogvrij te hebben geleefd, nog eens komen lezen en je bent blijkbaar verhuisd! Een dikke proficiat! Je hebt gelijk, doe het maar rustig aan en op jouw eigen tempo. En ook voor jou een gelukkig nieuw jaar!

Gepost door: pelgrimpje | 06-01-11

één van mijn voornemens voor dit jaar was te posten op je blog; bij deze:

Niets wat je in de winkel koopt
Maar dat wat je stilletjes hoopt
Dat wens ik je voor 2011.

Het is fantastisch te lezen dat je je goed voelt in je nieuwe omgeving. Carpe diem !

Gepost door: Yves | 13-01-11

De commentaren zijn gesloten.