28-02-11

Gesprek met huisdokter

Toen we thuiskwamen van Leuven, hadden mama en ik zo’n gevoel van radeloosheid.  We wisten gewoon niet meer waar we stonden of wat we nog moesten doen?  We bespraken het met papa en ik heb toen onmiddellijk een afspraak gemaakt bij de huisdokter om dit alles eens te bespreken.  Vorige vrijdag mochten we dan naar de huisdokter gaan voor dat gesprek.  Er hadden al een paar mensen alternatieve therapie buiten de klassieke geneeskunde voorgesteld, maar ik vond dat ik dit pas kon doen, als mijn prof zei dat er niets meer aan te doen was.  Als ik er te vroeg mee zou beginnen, dan zou ik dat vinden als een verraad aan mijn prof, hij doet ook veel moeite voor me om me beter te maken, maar nu is het tijd om een paar andere pistes te bekijken.

We hadden een goed gesprek met mijn huisdokter.  Hij nam alle tijd voor ons en hij zei voorzichtig dat na die ene therapie in Leuven er niets meer was dat ze voor me kunnen doen.  Zo’n zeldzame ziekte, ze kunnen er ook niet veel op zeggen, want ze kennen er zelf te weinig van.  Ze kunnen er zelfs geen tijdsspanne op plakken…  Dus ik weet niet veel op deze moment.  Alleen dat ik moet zoeken naar iets anders in de hoop dat dit me kan helpen.  Ik wil achteraf er geen spijt van hebben dat ik niet alles uit de kan gehaald heb.

De dokter stelde voor om stap voor stap te werken.  Eerst en vooral is mijn pijnmedicatie belangrijk, dan heeft hij me de belangrijkste verslagen meegegeven en heb ik een afspraak gemaakt in Gent bij een dokter die werkt met alternatieve middelen.  Ik ken uit goede bron iemand, die dit product al 2 jaar gebruikt en er heel goed mee is.  Mijn huisdokter kent dat product ook, en in zijn praktijk zijn er 2 mensen die dit ook gebruikt hebben, maar het had niet geholpen…  Tja, de ene persoon tegen de andere en de ene ziekte tegen de andere.  We zijn allemaal individuen en iedereen reageert nu eenmaal anders.  Dus ja, nu even afwachten wat ze in Gent gaan zeggen en dan zien we wel.  Nu heb ik een afspraak begin april, maar mijn dokter ging toch proberen om ook nog eens te bellen om sneller een afspraak te maken.

Eén ding weet ik wel: ik ga er echt ALLES aan doen om dit beest in mijn lichaam stabiel te krijgen, zodat ik toch nog wat kan genieten van mijn familie, vrienden en mijn stekje.  De lente staat voor de deur, dan de zomer, goh, ik kijk er zo naar uit!

Commentaren

Dag Igna,

Ik wens je uiteraard het allerbeste toe, en ik begrijp dat je je in jouw toestand vastklampt aan elke strohalm, maar let toch maar op met alternatieve geneeskunde. Informeer je zeer goed en laat je zeker geen geld uit de zakken kloppen! Ok, ik weet het, geld is totaal niet belangrijk als het om je gezondheid gaat, maar laat iemand anders niet rijk worden op kap van jouw ziekte!

Matthias

Gepost door: Matthias | 28-02-11

Igna,

Je moet zoveel mogelijk dokters en ziekenhuizen raadplegen en doen waar je je het beste bij voelt. Je strijdlust komt weer boven, dat is heel positief. Kop op meid.

Knuffel,
Maggy.

Gepost door: Maggy Peeters | 01-03-11

Hey Igna,

Je bent een moedige meid! Chapeau hiervoor! :)
Die positieve mindset van je zal je ver brengen. Dat weet ik zeker.
Zoals Maggy zegt om zoveel mogelijk dokters en ziekenhuizen te raadplegen, das onbegonnen werk.
Wat Matthias zegt daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Maar laat ons niet vergeten dat er in de reguliere geneeskunde ook dokters zitten die als enig doel hebben het vullen van hun eigen zakken en die van de farmaceutische industrie... jammer genoeg bestaan die ook.

Heb je al eens over EFT gehoord? Als dat nog niet het geval is, kun je eens kijken op internet. Dat is samen met Energy Medicine dé geneeskunde van de toekomst.
Tip: ga naar Youtube en typ daar "eft craig dutch" in. Ga dan ook eens kijken op ewcoaching.be (dat is de website van mijn trainster.)
Zelf ben ik ook EFT coach/practitioner, ik woon in de buurt van Luik.
Ik mail je dit niet met financiéle bedoelingen. Mijn doel is om EFT zo bekend mogelijk te maken voor iedereen.
Mocht je hier meer over willen weten dan kun je me altijd bellen: 0435-80176 (vast toestel)
04.97.175.460

Maar kijk eerst maar eens naar dat filmpje. Daarna kun je nog verder zien...

Ik wens je heel veel sterkte en mijn gevoel zegt dat het je allemaal gaat lukken!
Groetjes, Viv Koning

Gepost door: Viv | 02-03-11

@Viv: ik vind het onvoorstelbaar dat u misbruikt maakt van deze blog voor de promotie van uw pseudo-wetenschappelijke technieken. EFT is NIET de geneeskunde van de toekomst, EFT staat gelijk aan geldklopperij.

Op Wikipedia las ik dit:

"In 2005 verscheen een meta-analyse van Grant Devilly[4] over 'powertherapieën' waartoe ook EFT wordt gerekend. De conclusie was dat dergelijke therapieën geen wetenschappelijk verantwoorde theorie hebben, alleen niet-specifieke effectiviteit aantonen, dat ze geen verbetering vormen voor de bestaande geestelijke zorg, maar dat ze veel kenmerken van pseudowetenschap vertonen."

Besef je wel wat een ernstige (lichamelijke!) ziekte kanker is? Kun je ons eens de gegevens bezorgen van slechts één enkele persoon met een ernstige ziekte die genezen is door middel van EFT?

Beste Igna,
In uw geval zou ik zeker geen contact opnemen met deze persoon. Praat er maar eens over met je huisarts. Je bent gewaarschuwd!

Matthias

Gepost door: Matthias | 02-03-11

Kom je groetjes overbrengen,zodat je weet dat wij je steunen!
XXX

Gepost door: Ma Elly | 07-03-11

De commentaren zijn gesloten.