08-04-11

Orthomoleculaire geneeskunde

Een paar weken geleden ben ik naar een alternatieve dokter in Gent geweest. 

In Leuven doen ze voorlopig niets meer voor mij, enkel nog klinische controle om de 6 weken en voor de rest spreken ze van een chemopauze en geen chemostop.  Maar omdat mijn mama en ik toch vinden dat we het er zo niet mogen bij laten, zijn we op gesprek geweest bij mijn huisdokter i.v.m. de dokter en mogelijke therapie in Gent en hebben we als gezin besloten om dit een kans te geven.  Ik weet dat er voor- en tegenstanders zijn t.o.v. alternatieve geneeskunde, en soms zijn de reacties wel erg heftig op mijn blogje hieromtrent… maar ik wil jullie geruststellen: “Ik zal nooit naar de één of andere kwakzalver gaan, die uit is op geld en beweert dat hij/zij me kan genezen”.  Want dat is nu hetgeen ik weet dat niemand meer kan… of er moet een mirakel gebeuren – wat natuurlijk altijd mag!!  Ik ben van mening dat iedereen vrij is om te doen wat hij/zij wil, en ik wil dit toch proberen.  Baadt het niet, dan schaadt het niet, want het zijn supplementen om me sterker te maken die je ook in sommige voeding kunt terugvinden, maar die ik nu in hogere dosissen nodig heb om sterker te worden.  Het is de bedoeling om eerst mijn immuniteit op te krikken en dan gaat de dokter kijken wat er mogelijk is van medicijnen tegen mijn tumor.  In zijn 20-jarige carrière had hij nog niemand met zo’n geval gehad in zijn praktijk…  Tja, dat het zeldzaam is, dat weten we al langer en dat ik altijd de ‘specialekes’ heb, dat is ook al geen geheim meer.  Maar ja, niets aan te doen, het zit er nu en ik moet ermee verderleven.

Eerst en vooral wil ik toch benadrukken dit geen medicijnen zijn, want ik krijg sms’jes en berichtjes van vele mensen die dan vragen naar de medicijnen van de dokter in Gent…  De persoon die me de nummer heeft doorgegeven van deze dokter, deze vrouw haar schoonvader heeft wel medicijnen gekregen, maar heeft ook nooit geen chemo gekregen, ook al omdat het niet mogelijk was, vertelde ze me.  Hij had niet lang meer te leven, maar dankzij een product van de dokter leeft hij nu al 2 jaar en voelt hij zich veel beter.  Vele mensen verschieten ervan en vertellen me dan dat deze persoon zo goed geworden is door de hulp van de Gentse dokter.

Het is wel mijn bedoeling om deze supplementen ook wel te gaan combineren in mijn voeding, zodat de pillen zo snel mogelijk afgebouwd kunnen worden, want ik hou dit niet lang meer vol, vrees ik…  Het  probleem is gewoon de hoeveelheid pillen en dan de poederkes er nog eens 4x per dag bij – één koffielepel in yoghurt, een halve liter ‘vers’ vruchtensap met daarin 6 capsules – de capsules moeten dan opengedaan worden en goed doorgeroerd worden in het verse sap.  Deze supplementen zijn voor de volgende zaken: immuniteit, vermoeidheid, geheugen & concentratie, vitamine D en Omega 3 vetzuren.  Deze producten kosten dan ook nog eens handenvol geld, maar dit speelt geen rol.  Ik wil dit zo goed mogelijk proberen om later geen spijt te krijgen dat ik het niet geprobeerd zou hebben.  En iedere mens is anders, we zullen wel zien hoe het loopt.

Ik zal toch blij zijn als het half mei is, want dan mag ik eindelijk (na 8 weken) op controle bij deze dokter.  En neem het van me aan, mijn vragenlijstje zal ik bij de hand hebben!!  

Het enige wat ik tot nu toe ondervonden heb, is dat ik het moeilijk heb om al die pilletjes verorberd te krijgen en dat het me soms niet lukt om de voorgeschreven hoeveelheid dagelijks in te nemen.  Soms zit ik te eten en dan opeens geeft mijn maag aan: “Genoeg!!  Als er nu nog een hap komt,  dan komt die er gegarandeerd uit.”  Dus ja, dan stop ik maar met eten en probeer dan nog een stuk fruit te eten. 

Ook heb ik weer last van constipatie.  Ik ben nu bijna 3 weken bezig met deze supplementen en ben al 2x gestopt en met een mindere dosis terug gestart.  Heb zelfs al via e-mail met de dokter gepraat erover, maar hij snapt niet dat de pillen op mijn maag kunnen liggen, ik citeer: “Het zou me verwonderen, mevrouw, als bv. de kikkerpilletjes (Omega 3) op uw maag liggen.”  Allemaal goed en wel, maar wat als dat nu echt zo is? 

Vandaag had ik zo’n leuke, ontspannende dag en dan kom ik thuis en ja, dan moet ik eerst eens overlopen hoe het zit met het poederke voor tussendoor, dan eens kijken wanneer ik erna mag eten en dan de pillen bij mijn eten proberen innemen.  Ik weet niet hoe andere mensen veel pillen na elkaar inslikken, maar mij lukt het niet echt goed.  Mijn grootvader neemt zijn 9 pillen allemaal in zijn ene hand en slikt deze in met een groot glas water, maar ja, mijn vake is dan ook veel groter en sterker dan mij, en flinker als het op gebied van pillen innemen aankomt… :-))

Voor de rest begin ik me beter in mijn vel te voelen en met het zonnetje lukt me dit beter en beter.  Dus buiten de voedingssupplementenperikelen gaat het wel.  Ik heb de laatste 2 weken wel mijn ups en downs gehad en mijn pijnmedicatie is aangepast, dus dat is nu even afwachten eer dit goed werkt, en nu even tandenbijten dat ik pijn heb.  Deze week ben ik nog op consultatie geweest bij mijn huisdokter en hij zei me dat het het letseltje is dat aan de linkerwand zit, dat de pijn veroorzaakt.  Verdorie toch, een hardnekkig ding, want nu moet ik 10 mg meer innemen ’s avonds.  De pijn trekt zelfs naar mijn bekken en dan moet je me maar eens uit mijn bed zien trullen ’s morgens, ja, echt waar ‘trullen’, ik voel me net een oudje van 90 jaar.  Als ik te lang lig, krijg ik pijn…  Zit ik te lang, krijg ik ook pijn…  Weten jullie een oplossing wat ik hieraan kan doen, want ja, tussen liggen en zitten hebben we nog ‘staan’, maar ja, als je moe bent en wilt gaan rusten, kan dat moeilijk al staande, he.  En zo is er altijd wel wat aan de hand en blijf ik mijn best doen met mijn pilletjes en met het vechten tegen de tumor, maar soms denk ik: “Goh, waarom moest dit mij nu overkomen?”

Commentaren

Wat is het toch moeilijk om door het bos de bomen nog te zien,toch wil ik je alle kracht wensen om er mee om te gaan!
Groetjes uit Mol!

Gepost door: Ma Elly | 08-04-11

Hallo Igna,

Ivm je pijn tijdens het slapen: heb je al eens gedacht aan een drukverminderende matras zoals ze dat gebruiken bij mensen met een verlamming? (om doorligwonden te voorkomen). Anders misschien eens navragen bij je ziekenfonds.

Groeten,
Matthias

Gepost door: Matthias | 08-04-11

Gewoon doen waar jij je het beste en zekerste bij voelt, Igna en je vooral niets aantrekken van mensen die 'het allemaal goed bedoelen' maar zelf waarschijnlijk nooit in zo'n situatie hebben gezeten. Zoals je zelf zegt: baat het niet dan schaadt het niet en dan heb je het toch geprobeerd. Als je wat aangesterkt bent, zal het misschien ook weer gemakkelijker gaan om alles in te nemen. En wat Matthias zegt: informeer eens bij je ziekenfonds wat kan ivm speciale matras, kan helpen, wie weet.

veel liefs,
Ria

Gepost door: Ria | 08-04-11

Ik begrijp heel goed dat het nemen van al die pillen moeilijk is!! Zie het hier ook genoeg, maar dit aan de dokters hun verstand brengen is niet altijd simpel hè.
Wat bertreft die alternatieve therapie....doen Igna! Alles uit de kast halen wat er uit te halen valt! Zolang jij er U goed bij voelt, doen!! Vooral doen wat jou hartje je ingeeft en waar jij je goed bij voelt!
We gaan er voor!!
Dikke knuffel Katleen

Gepost door: katleen en Jens | 09-04-11

Lieve Igna,

Wat een lijdensweg moet je toch doorstaan zeg ! het is toch allemaal niet eerlijk hoor. Doe vooral waar jij je het beste bij voelt. Ik hoop van harte dat de therapie van Gent je kan helpen.

Dikke knuffel uit Averbode !
Maggy.

Gepost door: Maggy | 12-04-11

Groot gelijk dat je het probeert als dat jouw wens is! Alleen jammmer dat al die voedselsupplementen niet terugbetaald worden! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze je kunnen helpen!
Veel sterkte

Gepost door: christa | 12-04-11

Hallo Igna,

Heel geboeid lees ik steeds wat je post en hoe jij je ziekte beleefd. Niemand kan zich een beeld stellen hoe dit voor jou voelt en het is zoals je zelf al zei:" baat het niet dan schaadt het niet".

Wel, ik heb een docu van slides over heel de ziekte, maar vooral op het einde mogelijke oplossingen, die je misschien kunnen verder helpen of die je kan voorleggen aan je orthomolu arts : http://www.earth-matters.nl/5/2067/gezondheid/docu-the-cancer-report.html

Aan diegenen die zo fel reageerden op je nieuwe therapie, zou ik willen zeggen:" als een sector miljarden per jaar verdiend aan een probleem, denk je dan echt dat de oplossing voor dat probleem uit diezelfde sector zal komen ?"

De term "kwakzalvers" krijgt op deze manier een heel ander beeld, nietwaar ? Een beeld van mensen in witte jassen welbepaald.

Groetjes,

Michael

Gepost door: Michael | 16-04-11

Beste Inga,

zou je me kunnen de naam en het adres van die dokter doormailen. Ik ben namelijk op zoek naar een goede alternatieve dokter. Dit zou me veel plezier doen.

groetjes

Suzy

Gepost door: Suzy | 23-05-11

Veel sterkte zou je me de naam adres en telefnr eens kunnen door mailen van die dokter grtjs els

Gepost door: pauwels els | 01-12-13

Beste Igna,
ik wens je al het goede toe.

Ziekte is een synergie van 5 elementen die onevenwichtig zijn, volgens de Authentieke Chinese geneeskunde. Als deze in evenwicht zijn voel je je goed in je vel en ben je gezond!

Om tot dit te komen moet je ontgiften, water drinken, eventueel colon(darmreininging), grote kuis doen als het ware met je mooie lichaam.
Na het ontgiften kan je dan veel beter weer opbouwen met suplementen van al je tekorten.

Voor je pijn zou ik zeggen, probeer ergens een tai-chi club te vinden, dit werkt van binnen naar buiten en brengt je ook beter in balans. Zwemmen of baden is ook goed tegen pijnen.
Beweging is nog steeds beter dan stagnatie, voor de werking van je ganse lichaam en geest!

Om je bloed te reinigen raad ik je brandnetel aan, er zit écht heel veel in om je bloed te zuiveren.Ganse dag drinken!

Doch een goede begeleiding is voor sommige mensen aan te raden!
Voor de rest, geen gepieker, doe dingen die je graag doet, zingen, fietsen, lachen, wandelen, dansen!
De beste remedies!!!
GOOD LUCK

Gepost door: + | 05-12-13

Geachte ,Ik zit met een groot probleem .Mijn lichaam zit vol met ontstekingen en ik heb fibromyalgie ?(weten ze nog niet zeker )ik ben gans de dag heel moe .Ik ben al vier keer geopereerd in mijn linkerknie. Mijn baarmoeder is ook al weg. Ik heb problemen met mijn urinewegen .Ik heb al een depressie doorlopen .Een hoge bloeddruk ,suikerziekte en door een fout van een Dokter een stoma ,en daardoor kan ik niet meer gaan werken (met al die miserie ).Wat raden jullie mij aan welke Dokter of Specialist ik moet nemen
Dank u wel Anne

Gepost door: anne .de vriese | 24-02-15

De commentaren zijn gesloten.