08-06-11

Nare nevenwerkingen

Voor vele mensen is vrijdag de 13e een hele, akelige dag – ja, ik ga deze dag dit jaar ook niet snel vergeten… Ik had van de prof een nieuwe pijnstiller gekregen om in te nemen om eens te proberen, omdat dit pilletje, genaamd Targinact, dezelfde nevenwerkingen heeft dan Oxycontin dat ik nu dagelijks neem tegen de pijn.  Het enige verschil met Oxycontin was dat in het pilletje Targinact een product zat dat de constipatie wat beter helpt.  Dit is een nieuw product net op de markt, dus ja, zo veel mensen hebben dit nog niet gekregen.

Ik had het product nog geen minuut ingenomen en het volgende gebeurde: diarree, overgeven, diarree, overgeven, alles bij elkaar…  Ik wist onmiddellijk dat er iets niet juist was.  Al goed dat ik nog in staat was om mijn zusje en mijn ouders te bellen.  Ze zijn in zeven haasten naar mijn appartement vertrokken.  Het duurde een eeuwigheid…

Blijkbaar was dit een verkeerde reactie op het nieuwe geneesmiddel.  Mijn zusje heeft dan onmiddellijk de huisdokter opgebeld, die we helaas niet konden bereiken.  Vervolgens naar de dokter van wacht, daar werd ons gemeld dat ze niet tot in Meerhout op huisbezoek kwam.  Ze kon ons niet helpen dus informeerde ze ons om een wachtdokter in de buurt op het internet te zoeken.  Uiteindelijk hebben ze ons een nummer gegeven en zo toch iemand gevonden die ons kon helpen.  Na onderzoek kreeg ik een kalmeermiddel zodat ik de nacht doorkwam, het duurde 12 uur eerdat het geneesmiddel uitgewerkt was.

Dit was heel beangstigend, weer iets om te verwerken… :-((

Commentaren

Heel stom, Igna :(

Die ga je dan toch niet meer nemen? Toch heel moedig van je dat je hebt geprobeerd, meer kan je niet doen. Ik ben trots op je! :)

Gepost door: Daan | 08-06-11

Hoi Igna,

Ik weet dat je al genoeg op je bord hebt met je ziekte. Maar al die "geneesmiddelen" lijken me meer verdoken" gif mengseltjes". Je weet dat ik zelf ook niet 100% ben, maar dat is natuurlijk klein bier tegen wat jij hebt. Ik heb zelf al mijn medicijnen weggegooid, want van bijwerkingen had ik ook zeer veel last. Ik vind trouwens een geneesmiddel iets wat je beter maakt, niet zieker, bijgevolg al die chemische brol de deur uit.
Maar wat moet je dan, hoor ik je al denken. Na veel omzwervingen ben ik bij dokter Pieter Lanoye uit Pellenberg terecht gekomen. Hij heeft een centrum samen met anderen en biedt een zeer breed scala aan van mogelijke therapievormen. Misschien is het iets voor jou, want hij heeft ook meerdere patienten met kanker in behandeling. Je kan een kijkje nemen op de site : http://www.synergeia.be/
Veel succes
Groetjes,

Michael

Gepost door: Michael | 09-06-11

Ik ben ook al een tijdje in behandeling bij Dr. Pieter Lanoye. Een goede dokter die een ruime kennis heeft, maar een ramp is in communicatie. Hiermee bedoel ik: uiterst moeilijk bereikbaar zij het per telefoon, gsm, email, desnoods sms als al het voorgaande niet meer lukt. Om er moedeloos van te worden, vooral als de oproep in kwestie heel dringend is. Delen andere patiënten dezelfde ervaring ?

Gepost door: Virilox | 17-10-13

Pieter Lanoye is ook mijn huisarts, al woon ik zelf In Heusden-Zolder. Dus niet bij de deur. Daar kan volgens mij geen andere dokter tegen op. Wat die allemaal weet. Als MS-patiënt volgt hij me op. Als ik naar de neuroloog geweest ben en die heeft me een of andere 'nieuwe' medicatie voorgeschreven, zal ik eerst mijn huisarts contacteren of ik dat middel wel zou nemen. Ook met onze kinderen gaat hij goed om. Voor een banale verkoudheid gaan we naar de dokter in de buurt (hij weet dat). Dan vooral voor een briefje voor school. Maar voor ernstigere dingen… altijd bij hem.

Gepost door: Brigitte Van Wesemael | 09-01-14

De commentaren zijn gesloten.